Missie MAX305
Stichting Max305 deelt verzwegen verhalen met podiumkunsten
Stichting Max305 deelt verzwegen verhalen met podiumkunsten
De theatervoorstelling MAX305 komt op 15 april as. nog een keer terug in DenHaag.
Voorstelling met nabespreking en boekuitreiking:
Zaterdag 15 april 2017, aanvang 20:00 Theater In de Steeg, Westeinde 165a 2512 GX Den Haag
Reserveren via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 0612360005 Kijk voor meer informatie op:
www.stichting.max305.nl of www.facebook.com/max305
De voorstelling is mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernard Cultuurfonds
MAX305 is een familieverhaal dat gaat over erkenning, keuzevrijheid, en moed. De herinneringen van vader Max soldaatnummer 305 tijdens WOII in
Nederlands-Indië en het Hiroshima-kamp te Japan komen in het Nederlandse gezin opnieuw tot leven
vanwege de voorgenomen huwelijksreis van dochter Esje naar Indonesië en een oude brief die uit het fotoalbum valt. Het stuk laat overlevingsmechanismen zoals het Indische zwijgen en relativerende humor zien, omlijst met dans en muziek die geworteld is in de traditionele cultuur van de Indonesische Archipel. Dwarsverbanden worden gelegd met het verhaal van de na-oorlogse generatie. Het laat zien hoe emoties de mindset en perceptie van realiteit beïnvloeden en leiden tot absurditeit. Hiermee wordt ook een signaal afgegeven naar thans levende percepties over oorlogsgeweld en de gevolgen ervan in onze huidige samenleving.
Stel je eens voor dat je leven is ingedeeld in een binnen- en een buitenwereld. Je binnenwereld die aan de buitenwereld vertelt wie je bent, wat je denkt, voelt, verlangt en waarin je veiligheid, liefde, erkenning, verbinding vindt. De buitenwereld die dicteert hoe je je moet gedragen, overwinnen en onderdrukken. Wat gebeurt er dan als de buitenwereld bezit van je neemt. Kies je voor de ontsnapping, de vlucht, de vrijheid?
Creëer je in je zoektocht naar veiligheid, liefde, erkenning en verbinding een nieuwe buitenwereld. Waar houd de afhankelijkheid van verbinding tussen buitenwereld en binnenwereld op? Zijn we ook slaaf van onze binnenwereld?
Wat ik in dit stuk open wil houden is dat Iedereen neigt naar een bepaalde manier van vluchten uit de druk van de buitenwereld. Een wereld om ons heen zoals we dat ervaren vanuit ons diepste bewustzijn. Soms een destructieve buitenwereld dat dicteert, je vervolgt en gevangen neemt. De sterke behoefte van IK om hieraan te ontsnappen en vrij te voelen. De grenzen worden opgezocht in de strijd tussen IK en de buitenwereld. Een strijd tussen ‘ IK wil’ en ‘IK wil niet’. Waar kan de zoektocht naar bevrijding van controle ophouden?
“Ik voel de pijn van zovelen die hieronder gebukt gaan… zoveel verdriet geeft het jeZelf ‘kwijt’ te zijn”.
Pagina 1 van 2